نکات تغذیه‌ای در تهیه و عرضه غذا

20 09 2025 13:01
کد خبر : 20892281
تعداد بازدید : 962

1. از سرخ کردن زیاد سبزی‌های مورد استفاده در غذاهایی همچون قورمه سبزی که باعث از دست رفتن ویتامین‌های آن می‌شود، خودداری کنید.

2. چربی‌های اضافه همراه با گوشت در انواع خورش و یا حتی قبل از چرخ کردن گوشت را تا حد ممکن جدا کنید.

3. پوست مرغ که حاوی کلسترول فراوان است را قبل از طبخ به طور کامل جدا کنید.

4. فیبر بیشتری مصرف کنید. فیبر در سبزیجات، میوه‌ها، غلات کامل و حبوبات وجود دارد.

5. تا حد امکان روغن مورد استفاده در طبخ غذاها را کاهش دهید و به جای سرخ کردن غذاها به تفت دادن آن‌ها اکتفا کنید.

6. از روغن‌های با اسید چرب ترانس پایین (کمتر از 0/10) در طبخ غذا استفاده کنید.

7. در صورت لزوم از روغن مخصوص سرخ کردن برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده کنید.

8. مصرف نوشیدنی را به همراه غذا به حداقل برسانید.

9. در صورت مصرف نوشیدنی، آب و دوغ کم نمک و بدون گاز را به سایر نوشیدنی‌ها ترجیح دهید.

10. از بیش‌خواری در مصرف غذا خودداری کنید و در صورتی که حجم غذا بیش از نیاز شماست، اضافه غذا را در ظروف در بسته در یخچال نگهداری کرده و در وعده غذایی بعد مصرف نمایید.

11. میزان نمک افزودنی به غذا را محدود کنید و فقط از نمک یددار تصفیه شده استفاده نمایید. از نمکدان هنگام غذا خوردن استفاده نکنید.

12. از سوزاندن غذا در زمان کباب کردن یا پخت (کباب، جوجه کباب، ته دیگ و ...) خودداری و از مصرف بخش‌های سوخته غذا نیز پرهیز کنید؛ بخش‌های سوخته غذا دارای مواد سرطان‌زا هستند.

13. چنانچه از شیر یا شیر کاکائو برای مصرف استفاده می‌کنید، از شیرین کردن بیش از حد آن اجتناب کنید. همچنین از شیرین کردن بیش از حد شربت‌ها به علت اینکه حاوی کالری بالایی هستند، خودداری نمایید.

14. بیماران مبتلا به چربی خون بالا، دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی باید در مصرف غذا‌های چرب و در حجم زیاد احتیاط نمایید.

15. برای جلوگیری از نفخ حاصل از خوردن حبوبات در غذا‌ها، می‌توانید قبل از طبخ آن‌ها را به مدت حداقل 4 ساعت در آب بخیسانید و پس از دور ریختن آب آن، حبوبات را به غذا اضافه نمایید.

16. ترجیحاً از خرما و کشمش به مقدار کم به جای قند در کنار چای استفاده کنید.

17. مصرف روزانه میوه، سبزی تازه و شیر و لبنیات کم چرب را فراموش نکنید.

18. در مصرف نان، غلات کامل و ماکارونی، نوع سبوس‌دار آن را به بدون سبوس ترجیح دهید.

19. در بیماران قلبی، دیابتی، چاق و افراد دارای فشار خون و چربی خون بالا، مصرف حداکثر 2 عدد زرده تخم مرغ در هفته مناسب است؛ سایر افراد می‌توانند یک تخم مرغ در روز مصرف کنند.

20. از خشکبار و برگه میوه‌ها به عنوان میان وعده استفاده کنید.