نکات بهداشتی در تهیه و مصرف غذا

20 09 2025 13:06
کد خبر : 20892327
تعداد بازدید : 1022

1. دست‌های خود را قبل از تهیه غذا و در مواقع ضروری با آب و صابون بشویید.

2. تمامی سطوحی که برای تهیه غذا و آشپزی استفاده می‌کنید، قبل از هر گونه پخت و پز، شسته و ضدعفونی نمایید.

3. تمامی غذاها را به ویژه گوشت، ماکیان، ماهی و تخم مرغ را به طور کامل بپزید.

4. از ظروف متفاوت و مجزا برای نگهداری گوشت، ماکیان و ماهی استفاده کنید.

5. از کارد و تخته آشپزی مجزا برای مواد غذایی خام استفاده کنید و بعد از هر بار استفاده آن‌ها را به خوبی بشویید.

6. از ظروف مجزا برای نگهداری غذاهای خام و پخته استفاده کنید.

7. غذاهایی مانند سوپ و خورش را قبل از مصرف دوباره، به خوبی بجوشانید و مطمئن شوید دمای آن به 70 درجه رسیده است. تنها به گرم کردن آن اکتفا نکنید.

8. غذاهای پخته را در درجه حرارت اتاق بیش از 2 ساعت نگهداری نکنید. درب ظرف باید حتماً بسته باشد و غذا در معرض هوا قرار نگیرد.

9. توصیه می‌شود ساعات صرف غذای روزانه حتی‌المقدور ثابت و بدون تغییر باشند.

10. همواره از مواد غذایی سالم و تازه استفاده کنید.

11. از مواد اولیه بهداشتی و پاستوریزه مانند کشک، شیر، ماست و پنیر پاستوریزه و کم چرب استفاده کنید.

12. سبزیجات را به خوبی بشویید. سبزی‌هایی که به صورت خام مصرف می‌شوند و یا در تهیه سالاد به کار می‌روند باید کاملاً شسته و ضدعفونی شده باشند. (سبزی‌هایی که پخته می‌شوند احتیاج به ضدعفونی کردن ندارند، فقط باید حرارت برای پخت آن‌ها کافی باشد)

13. از مواد اولیه‌ای که تاریخ مصرف آن منقضی شده است، استفاده نکنید.

14. در صورت تمایل به تهیه غذای آماده از مراکز فروش غذا و رستوران‌ها، غذا از مراکز معتبر و دارای مجوز بهداشتی تهیه نمایید.

15. از سرو چای داخل لیوان‌های پلاستیکی شفاف و یا غذا در ظروف پلاستیکی خودداری کنید. استفاده از ظروف پلاستیکی برای ارائه نوشیدنی‌ها و غذاهای سرد بلامانع است.

16. در توزیع غذا، ترجیحاً از ظروف یکبار مصرف بر پایه گیاهی استفاده کنید.

17. گوشت و مرغ را از مراکزی که تحت نظارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان دامپزشکی هستند، تهیه نمایید.

18. از برگرداندن روغن استفاده شده به ظرف اصلی و یا استفاده مکرر از روغن سوخته شده اکیداً خودداری کنید.

19. در صورت تمایل به مصرف مجدد غذای نگهداری شده در یخچال، آن را به طور کامل گرم کنید.

20. از گرم کردن مکرر غذای مانده و توزیع آن جداً خودداری نمایید.