منشور بهداشتی اسکان خوابگاه های دانشجویی دانشگاه بوعلی سینا

منشور بهداشتی اسکان خوابگاه های دانشجویی دانشگاه بوعلی سینا


 

1- رعایت بهداشت محیط خوابگاه به عهده دانشجویان ساکن آن اتاق یا واحد خواهد بود و نحوه نظارت بر آن به عهده اداره امور خوابگاه می باشد. 2- دانشجویان موظفند بهداشت عمومی و فردی را در خوابگاه رعایت نمایند و مسئول خوابگاه بر اجرای آیین نامه بهداشتی نظارت دارد. 3- در صورتیکه دانشجویی موارد آیین نامه بهداشتی را رعایت ننماید و تذکرات مسئولین خوابگاه ها و مرکز بهداشت را نادیده بگیرد؛ طبق تصمیم کمیته نظارتی و شورای اسکان، خوابگاه ازوی سلب خواهد شد. 4- دانشجویان باید سریعاً نسبت به شستشوی ظروف کثیف خود اقدام نموده، از نگهداری ظروف شسته نشده به ویژه در طی شب در داخل اتاق یا آشپزخانه خودداری نمایند تا از تجمع میکروب ها و بوی نامطبلوع و حشرات موذی جلوگیری شود. 5- استفاده از دخانیات در خوابگاه ها ممنوع می باشد، طبق تحقیقات سازمان جهانی بهداشت در هر دقیقه تقریبا 8 نفر در دنیا به علت استفاده از دخانیات جان خود را از دست میدهند و از دانشگاه و خوابگاه ها که قشر فرهیخته جامعه در آن حضور دارد انتظار می رود از استعمال دخانیات پرهیز شود. 6- نظافت روزانه فرش و موکت کتاب ها و سایر وسایل اتاق تمیز شود. 7- لباس ها و وسایل شخصی خود را مرتب در مکان های در نظر گرفته شده قرار دهید و از بی نظمی و بهم ریختگی اتاق جلوگیری کنید. 8- لوازم استحمام از قبیل کیسه حمام، لیف، حوله، دمپایی، روسری، کلاه و وسایل خواب باید اختصاصی باشد، لذا دانشجویان نباید از لوازم شخصی یکدیگر استفاده کنند. 9- پتو، بالش، تشک، ملحفه و... وسایل شخصی دانشجو است و نظافت آن بعهده وی می باشد شستن آن از بیماری های پوستی و واگیر دار جلوگیری می کند لذا در انجام آن کوشا باشید. 10- به منظور جلوگیری از بیماریهای قارچی لباس های شسته شده صرفا در آفتاب پهن شود و از آویختن لباس ها در راهروها وراه پله ها خودداری شود. 11- برای حفظ بهداشت مواد غذایی ضروری است مواد غذایی فاسد شدنی در یخچال نگهداری گردد و برای جلوگیری از ورود آلودگی به داخل یخچال ها، مواد اولیه تهیه شده از بازار مانند(میوه و سبزیجات) شسته شود و سپس در یخچال نگه داری شود. 12- پاکیزه نگه داشتن قسمت های داخلی یخچال بر عهده دانشجویان می باشد، لذا لازم است هر هفته یخچال خاموش و نظافت آن انجام شود. 13- از نگهداری پلاستیک به خصوص پلاستیک های رنگی و ظروف خالی و میوه های کپک زده در یخچال پرهیز شود. 14- از نگهداری سیب زمینی و پیاز داخل یخچال پرهیز نموده، به منظور جلوگیری از جوانه زدن و سبز شدن این محصولات در هنگام خرید میزان مصرف هفتگی لحاظ گردد. 15- سالاد و ترشی در ظروف بدون درب در یخچال نگه داری نشود. 16- مواد غذایی مانند برنج، روغن، قند و چای در ظروف دربسته نگهداری شود 17- حبوبات، آجیل، برنج باید حتما از کیسه پلاستیک خارج شده در ظروف در بسته در جای خنک نگه داری شود. 18- در زمان عملیات سم پاشی در خوابگاه ها دانشجویان باید مواد غذایی و ظروف غذا را در محلی محفوظ و در کمد در بسته نگهداری کنند. 19- در سطل زباله تر از ریختن نان خشک و پسماندهای خشک مانند : کاغذ، پلاستیک و شیشه خودداری شود. 20- در ساعاتی از روز نسبت به بازگذاشتن پنجره اتاق جهت تعویض هوا و تهویه اتاق اقدام شود. 21- با توجه به اینکه هر خوابگاه رابط بهداشت و ناظمه خوابگاه دارد، لازم است جهت بازدید و نظارت بهداشتی اتاقها و یخچالها با ایشان همکاری گردد و هر گونه کمبود یا مشکلی به خصوص در زمینه بهداشت و ایمنی اتاق ها را به وی اطلاع دهید. 22- دانشجویان باید در صورت بروز بیماری های واگیر دار و یا آلودگی محیط .خوابگاه به حشرات و جوندگان، مسئول و یا ناظمه خوابگاه را در جریان بگذارد. 23- مکان های عمومی شامل سالن مطالعه، ورزش، تلویزیون، آشپزخانه های عمومی، سرویس های بهداشتی و حمام ها برای استفاده عموم دانشجویان است، نظافت و بهداشت و نگهداری این مکان ها حائز اهمیت است. 24- لوازم ورزشی در خوابگاه ها برای استفاده عموم است در نگهداری آن کوشا باشید. به طور منظم در طول هفته از این امکانات استفاده کنید و خود را هر چه بهتر و بیشتر برای مطالعه و درس خواندن آماده کنید چرا که ورزش زمینه ای برای سلامت جسم و روان است که سلامت عقل در گرو این دو مطلب است.